Искате да изглеждате уверени? Ето тайните на успешните жени

Искате да изглеждате уверени? Ето тайните на успешните жени

Комплексите са сложно нещо. Някои от тях се развиват в зряла възраст, други възникват директно в детството. Те обаче имат еднакво въздействие – открадват енергията на човек, карат го да се чувства по-малко уверен. Поради това производителността на работата е сериозно намалена. Психолозите разкриха как жените да изглеждат по-уверени. Някои съвети работят и за мъжете.

Поза

Първият признак на несигурен човек е лошата стойка. Прегърбването и свиването на гърдите е най-често срещаната грешка. Хората изглежда се страхуват от мнението на другите, опитвайки се да станат по-малки и по-невидими с помощта на дефект в стойката.

Естествено, това ясно показва проблеми със самочувствието. Изкуственото омаловажаване на себе си в очите на другите е характерно само за несигурни и комплексирани хора. Мъжете и жените с висока самооценка не се страхуват да бъдат в светлината на прожекторите.

Ето защо психолозите и експертите съветват на първо място да се научите как да поддържате изправен гръба си. Можете да се справите с тази задача, като използвате различни упражнения. Има много, много възможности.

Брадичка успоредна на пода

Тази позиция на брадичката издава уверения човек. Това автоматично ви позволява да водите диалог с другите хора като с равни. Умишленото притискането на брадичката към гърдите може да покаже известно притеснение. В диалога веднага се изгражда ясна йерархия. Специално повдигната брадичка може да издава арогантен човек. Тази поза показва на събеседника, че искате да го обидите и дори да го унижите.

Отворени ръце

Друг често срещан трик за сигнализиране за увереност. Отворените длани показват предразположение за диалог, възможност за изграждане на поверителен разговор. Затворените длани, напротив, символизират стеснителност. Това е особено очевидно, ако човек обича да кръстосва ръце по време на разговор. Това показва, че по принцип не трябва да го закачате. Това е ясен знак за несигурна личност.

Усмихни се

Усмивката не показва само дружелюбност. Тя може да свидетелства и за увереността на човек в собствените си способности. Това е особено вярно, ако човек дава на всички лека полуусмивка. Такъв сигнал ясно показва, че индивидът е уверен в собствените си действия и ясно знае как да действа при определени обстоятелства.

Психолозите отбелязаха още един важен факт. Леката половин усмивка е благоприятна за разговор. Самите хора са привлечени към лица, демонстриращи това поведение. В този случай няма изключения.

Без суетене

Суетата често се издава от куп малки движения. Освен това те често са хаотични. Човек създава впечатление, че самият той не знае какво иска да направи. Естествено, това се отразява негативно на възприятието на другите. Прекомерният шум в движенията донякъде напомня паразитни думи. Уверените хора не бързат. Те ясно знаят собствената си рутина и действат в нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − 4 =