Възрастта има значение при жените: 4 промени, които забелязах в себе си след 30

Възрастта има значение при жените: 4 промени, които забелязах в себе си след 30

Спомням си проблемите, които ме притесниха на двадесет години. И сега си спомням това време и ми се струва, че всичко е толкова незначително и дребно. Но възприемането на този период от живота е коренно различно от днешното, тъй като има очевидни промени в начина на мислене.

Разликата в комуникацията

Когато бях на 20, всички мои връстници бяха хора в единомислие с мен. Вземахме изпити заедно, намерихме си работа, ходехме по срещи и т.н. Нашите радости и неволи бяха общи. Постоянно се обаждахме или се срещахме, споделяхме новини. На тридесет години начинът на живот на всеки от нас коренно се промени. Единственото, което ни свързва, е възрастта.

Всичко останало вече е лично за всеки. Единият приятел има семейство, другият все още търси любовта. Някои имат деца, други не. Някои са направили кариера, докато други продължават да търсят своето обаждане за идеалната работа. В началото липсата на постоянни контакти с тях ме дразнеше, но сега разбирам, че всичко това е абсолютно нормално за хората на средна възраст.

Репетиция и изпълнение

Когато бяхме на 20 години се опитахме да изградим бъдещия си живот. Правихме неща, които се оказаха грешни, радвахме се и наскърбявахме, но възприемахме всичко това с големи емоции. Разликата между тридесетгодишните е да демонстрират всичко, което се е случило през тези десет години.

Трябва да се покаже присъствието на съпруг/а и деца, апартамент и лятна резиденция, луксозна къща и постижения в кариерата, а не да се репетира. Сега говорим за факти, а не за желания. И в това няма нищо лошо. Просто много често е тъжно, че все още не можем да се отворим към своите връстници. Някои от тях се промениха толкова много, че се чудим дали някога сме ги познавали. Дори и да искате да се върнете към старите си приятелства, за съжаление, това е невъзможно.

Възрастта се превръща в нещо значимо

На двадесет години всичко изглежда различно. Обществото обича младостта и се отнася към нея снизходително. Безсънната нощ не се отразява на лицето ви, врата не ви боли след продължителна работа пред компютъра, а шортите ви пасват просто невероятно.

На трийсет всичко е различно. Много хора забелязват малки бръчки по лицето, умората не може да бъде скрита, нещата не изглеждат толкова красиви.

Например, намирам, че много мои познати изглеждат много по-добре, отколкото, когато бяха на 20. Те станаха по-женствени, стилни, ефектни, обаянието, характерното за тази възраст, се появи. Следователно съм напълно против да крия възрастта си. Не трябва да тичате при козметик и да се съгласявате на всякакви процедури против стареене. Въпреки, че много мои познати силно се комплексират от стареенето.

Самосъзнание и снизхождение

Свикнах да правя само това, което искам. В същото време, не можеше да мисля какво ще се случи след това. Проба и грешка е принципът на 20-годишните. Понякога желанията и реализацията им не ми доставяха удоволствие, защото не знаех какво точно искам. Днес осъзнаването се превърна в норма. Винаги е ясно към какво да се стремим.

Сега с увереност мога да кажа, че не искам да се връщам в двайсетте си години. Доста съм доволена от възрастта си. Освен това съм сигурна, че с правилния подход към живота човек винаги ще отговаря на годините си. Това е безценен опит и богатство, с което е необходимо и чест да се гордеем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − 5 =