6 признака, че здравето ви е наред

6 признака, че здравето ви е наред

Напоследък започнахме внимателно да следим здравето си и дори да откриваме признаци на несъществуващи заболявания в себе си. 

Но експертите препоръчват да бъдете по-оптимистични и да не забравяте за паниката и подозрителността. Има няколко очевидни признака, че вероятно ще се оправите:

Очите ви са здрави

Много заболявания могат да бъдат идентифицирани от лекарите дори преди да започнете да говорите за вашите притеснения. На първо място това са очите. Ако очите са пожълтели или зачервени, това може да означава заболяване. Тревожен сигнал е, ако имате влошаване на зрението, проблеми с фокуса и ефект на „филм“, докато гледате.

Добро състояние на кожата

С напредването на възрастта кожата ни губи своята еластичност, появяват се старчески петна и дори се появява неравен тен и това трябва да се има предвид. Постоянните тъмни кръгове или торбички под очите и подпухналостта могат да бъдат сигнал за заболяване. За да проверите водния баланс на тялото си, стиснете леко китката или подбедрицата. Ако кожата веднага се върне в първоначалното си положение, нямате причина за безпокойство. 

Нямате проблем с апетита

Експертите казват, че нормата е да изпитвате глад няколко часа след обилна закуска. Но постоянната нужда от прием на храна може да показва нарушения в метаболитните процеси в организма. 

Имате много енергия

Нормално е да се чувствате леко уморени в края на деня. В този случай можете да сте сигурни, че тялото се справя с товара. Но когато всичко, от което се нуждаете, за да сте щастливи, е да легнете и да не се движите и това продължава независимо от количеството ежедневна активност, струва си да преразгледате режима и да се консултирате с лекар. 

Имате свеж дъх

Липсата на свежест в устата и неприятна миризма са чести признаци на храносмилателни разстройства. Ако не наблюдавате това при себе си, бъдете спокойни за работата на стомашно-чревния тракт. 

Понякога хващате вируси

Дори хората със силен имунитет са изложени на вирусни инфекции и е напълно нормално да имате остри респираторни вирусни инфекции веднъж или два пъти годишно. Признак за слаб имунитет е по-честата податливост на болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + eleven =