Къде изчезна талията ми? Антибиотици, стрес и силни емоции: фактори, влияещи на теглото според китайската медицина

Къде изчезна талията ми? Антибиотици, стрес и силни емоции: фактори, влияещи на теглото според китайската медицина

Не само жените, но и мъжете са озадачени да запазят талията си идеална. Наднорменото тегло води до много проблеми в бъдеще. Хората активно прилагат диети, спортуват. Остава само желаните резултати, които трябва да се постигнат. Почитателите на китайската медицина са посочили факторите, които влияят на теглото и здравето на човек.

Съдържание на калории

Мнозина са свикнали да броят калории от етикетите на продуктите. Тази информация обаче е приблизителна. Трябва да се има предвид и вида на хранителните вещества. Тялото изразходва много енергия, за да усвои една храна. В резултат на това съдържанието на калории всъщност намалява.

Как храната се усвоява

Необходимо е също така да се разбере как храната се усвоява. При лошо храносмилане образуването на мастни натрупвания е почти неизбежно. Това това се случва, дори ако човек яде правилните и здравословни храни. Самото тяло ще сигнализира за възможни отклонения и проблеми. Това се проявява в газообразуване, подуване на корема. Понякога се появяват спазми и болки. Повишеното желание за захар може да е знак за проблеми.

Антибиотици

Антибиотиците също имат отрицателен ефект върху храносмилането. Представената група лекарства унищожава чревната микрофлора, в резултат на което продуктите се абсорбират много по-трудно. Постепенно броят на полезните бактерии се възстановява. Въпреки това, при постоянната употреба на такива лекарства, могат да настъпят сериозни отрицателни промени.

Стрес

Кортизолът е хормон на стреса. Сериозни хранителни разстройства се наблюдават при отделянето му в организма. Някои хора на практика отказват да ядат, други започват да се хранят неконтролируемо. Хормонът също така увеличава скоростта, с която се съхраняват мазнините. Броят на проблемите само се увеличава.

Упражнения

В китайската медицина се смята, че наднорменото тегло може да блокира нормалния поток на положителна енергия. Следователно не можете да правите без упражнения. Естествено, упражненията изгарят тези излишни калории. Резултатът се подобрява многократно.

Възраст

По-възрастните хора имат по-бавен метаболизъм от по-младите. Следователно, те са по-склонни към наддаване на излишно тегло. Това се дължи на намаляване на скоростта на синтеза на някои важни хормони.

Индивидуални характеристики

Всеки човек е уникален. Това се отнася и за процеса на отслабване. Ето защо всяка диета трябва да бъде съгласувана с лекуващия лекар. Техниките, които са ефективни в някои случаи, могат да предизвикат обратна реакция в други. Няма едно решение, което да отговаря на целия проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − six =