Сервизи и прибори за хранене в ежедневието – кой коплект да изберем?

Сервизи и прибори за хранене в ежедневието – кой коплект да изберем?

Замисляли ли сте се дали има разлика между всички онези чинии, които виждате в местния ресторант или универсален магазин? Всъщност има някои разлики, които биха могли да ви помогнат да вземете решение за най-добрите ежедневни прибори или комплекти посуда.

Потърсихме в книги, списания и интернет, за да проверим тези различия, намерихме няколко неща, които си струва да споделим. 

По принцип ежедневните съдове за вечеря се предлагат от няколко различни материали, които включват каменни съдове, порцелан, стъкло или пластмаса. Най-скъпите ежедневни комплекти за съдове за хранене ще се похвалят с функции като устойчиви на чупене и изработени от най-издръжливите материали като порцелан или камък. 

Най-универсалният избор на цвят при закупуване би бил бял или почти бял комплект, тъй като лесно да се координира, храната изглежда много по-добре и най-вероятно няма да избледнее.

Едно нещо, което предлагаме, когато обновявате ежедневните си комплекти за хранене или ако избирате комплект за първи път, е да изберете нещо, което ще ви служи дълго. Това означава нещо, което ще издържи няколко десетилетия или дори завинаги. Помислете за нещо, което би било чудесно за вас, за вашите дъщери или внучки или някой друг любител на храната в семейството.

Ежедневни комплекти посуда: Каменни изделия       

Ще откриете, че каменните изделия са едновременно твърда и издръжлива опция за ежедневните ви съдове.Ще намерите каменни изделия в различни цветове и облицовки, което е чудесно за тези, които харесват техните чинии цветни!

Няколко неща, които обичаме в тези ежедневни чинии…

  • Те са достатъчно големи. Когато приготвяме храна за децата или за съпрузите си, можем да се движим спокойно от кухнята до масата, без те да излеем или да съборим нещо от чинията. Това са малките неща! 
  • Те имат гладко покритие навсякъде. Обзалагаме се, че някои от вас се чудят за какво говоря, но понякога чиниите са гладки отгоре, но не и отдолу. Тези са гладки по целия отвсякъде, което прави по-лесно подреждането им.

Ежедневна посуда: порцелан

Снимки на порцеланови чинии от Kulinski.bg
Снимки на порцеланови чинии от Kulinski.bg

Порцеланът също е чудесен вариант за ежедневните ви ястия. Трябва да признаем, когато чуем думата порцелан, веднага мислим за деликатна и крехка материя. Но когато става дума за ежедневна употреба, порцеланът е най-силният и издръжлив материал, който съществува, когато става дума за чинии.

От нашето разбиране, без значение дали ще изберете бял или порцелан с шарки, няма да видите избледняване. Много ресторанти и хотели използват подобни комплекти заради тяхната издръжливост и дълголетие.

Порцеланът е устойчив на чупене, освен това е подходящ за употреба в съдомиялна и микровълнова фурна. 

Стилни, удобни и надеждни: прибори за хранене

Все по-често виждаме на пазара най-различни модели прибори за хранене с различни цветове и дизайн. Като най-качествен материал се смята неръждаемата стомана, но все по-често виждаме използването на титаниеви покрития за получаването на по-жизнени и наситени цветове или най-актуалния към момента матов ефект. И двата варианта са подходящи за ежедневна употреба, но ако искате да придадете един по-модерен и стилен вид на масата си, то тези с титатниево покритие биха ви дали повече свобода при съчетанието с посудата без това да се отразява на качеството и живота на приборите.

Снимка на луксозни прибори за хранене от Кулински Комерс
Снимка на луксозни прибори за хранене от Кулински Комерс

И така, кои ежедневни прибори ще изберете?

Заедно с каменните изделия, фаянс и порцелан, стъкло, меламин и безопасна пластмаса са всички възможности, когато става въпрос за избор на ежедневни чинии.

Ние лично обичаме вариантите за каменни изделия за ежедневни ястия и порцелана съчетан с черен мат прибори не само за специални поводи, но и за ежедневно ползване.

С любезното съдействие на Кулински Комерс – СТОКИ ЗА БИТА, ОБОРУДВАНЕ ЗА ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ

Още интересно от нашия блог – 7 храни, които развалят зъбите ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − fifteen =