Как да изберем растение за всяка стая

Как да изберем растение за всяка стая

За да може растението да се чувства добре на мястото, определено за него, в къщата да има чистота и свежест, а всяка стая да бъде уютна и стилна, препоръчваме ви да обърнете внимание на популярните видове растения и най-доброто място в дома ви за техния растеж.

Препоръчва се в коридора да се поставят видове, които обикновено понасят недостатъчно количество светлина. Ако коридорът ви е просторен, обърнете внимание на стилни високи растения- драцена, фикус, монстера, хамедорея. Можете да поставите каскадни видове на стенни рафтове – бръшлян, пълзяща калисия. 

В спални, където растенията обикновено трябва да растат в сянка и условия за частична светлина, се препоръчва да изберете стилни широколистни растения. Сансивиерия, папрат, аглаонема, парично дърво растат добре при липса на светлина. Ако искате да изберете нещо цъфтящо, обърнете внимание на спатифилум, антуриум, калатея, фрезия. 

Някои сукуленти и бамбуци ще процъфтяват при влажните и тъмни условия в баня. За кухнята е по-добре да изберете сухоустойчиви видове, които не се страхуват от температурни промени и не се нуждаят от постоянно поливане. Сред декоративни широколистни дървета може да бъде замиокулкас, епипремнум, хлорофитум, кактус, дебела мара, нолина. Ако искате да поставите цъфтящо растение в кухнята, обърнете внимание на здравец, сенполия, бегония, хибискус, каланхое, зюмбюли. 

Детските стаи обикновено са много светли, така че не се колебайте да избирате растения, които обичат много слънце, но в същото време нямат отровен сок, не предизвикват алергии и почистват въздуха с високо качество. Лимон, сансевиерия, хлорофитум, лавр, бегония, шлумбергер, традескантия, пеперомия отговарят на тези изисквания.

Когато избирате цветя за хола, вземете предвид условията в стаята: температура, количество светлина, влажност. В тази стая най-добре ще изглеждат растения, които се вписват в интериора на стаята и които не само ще допълнят дизайна, но и нейната връхна точка. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 6 =